Grija faţă de oamenii aflaţi în situaţii vulnerabile se numără printre preocupările mele principale ca primar. Solidaritatea cu semenii noştri care au probleme nu este un deziderat, ci o obligaţie pentru mine. Este foarte important să îi ajutăm pe oamenii cu care soarta nu a fost prea darnică. Să le asigurăm o asistenţă socială eficientă, astfel încât să poată trăi, învăţa şi munci în condiţii civilizate. 

În fiecare zi, avem grijă, prin Cantina de Ajutor Social, de câteva sute de oameni, copii şi adulţi, care trăiesc la limita sărăciei. Pe lângă mâncare, aceşti oameni au parte şi de o vorbă bună, un sfat şi chiar de consiliere pentru rezolvarea unor probleme cotidiene. 

Pentru mulţi dintre beneficiari, Cantina de Ajutor Social este a doua casă şi, de aceea, am considerat că este important să o modernizăm cu bani europeni, astfel încât să fie mai primitoare, mai caldă, mai utilă pentru cei care îi trec pragul zi de zi, cu speranţă. Graţie acestui proiect finalizat, avem o cantină socială la cele mai înalte standarde de calitate, care ofera gălăţenilor aflaţi în situaţii vulnerabile servicii integrate de asistenţă socială. 

Îi asigur pe toţi cei care trec pragul Cantinei de Ajutor Social că, împreună cu personalul calificat şi profesionist al acestei instituţii, vom continua eforturile de a le face viaţa mai bună.

 

 

 

Ionut Florin PUCHEANU

Primarul Municipiului Galaţi