Reteta saptamanii

Tocanita de cartofi cu carne de porc

Ingrediente

1.2 kg cartofi fainosi (cca. 5 cartofi mai marisori)
500 gr pulpa de porc (puteti folosi insa si o carne mai grasa, cum ar fi ceafa)
2 cepe rosii
3/4 lingurita chimen macinat
2 lingurite boia dulce
1 varf cutit boia iute
1/8 lingurita piper negru macinat
1 lingurita sare
1 lingura pasta de ardei
1 fir cimbru uscat (sau 1/4 lingurita cimbru uscat din plic)
1 fir bogat tarhon
3 linguri ulei

Portii: 3-4

Preparare

  1. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, la foc mediu, pana se inmoaie bine de tot.
  2. Se adauga carnea taiata cuburi de aprox. 2-3 cm si se soteaza in continuare, amestecand de cateva ori, pana carnea isi schimba culoarea si devine albicioasa peste tot. Daca doriti o puteti lasa sa se si rumeneasca un pic, va fi mai gustoasa.
  3. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua, chimenul, piperul si sarea si se amesteca bine pana carnea e acoperita uniform de condimente. Se adauga pasta de ardei si se amesteca iar.
  4. Se pune oala iar pe foc si se adauga 1 l de apa si cimbrul. Se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 25 minute.
  5. Se adauga cartofii taiati cuburi si se continua fierberea (fara capac de data asta) pana cartofii sunt fierti, cam 25 minute. Gustati de sare.
  6. Se adauga tarhonul tocat (trebuie sa aveti 1 lingura rasa de tarhon tocat mare), se stinge focul si se pune capacul. Se lasa tocanita sa stea macar 1 ora, sa se ingroase.